Bike City bevindt zich in het hart van de Amsterdamse Jordaan, in de kelder van een herbouwd 19e eeuws grachtenpand aan de Bloemgracht. Reeds in 1938 was op dit adres de “Rijwielstalling en Reparatie Inrichting” van ‘ome’ Arie gevestigd, die tot eind 1993 werd voortgezet door zijn zoon ‘ome’ Jan. Fietsen passen natuurlijk nooit in de kleine Jordaanse huizen met hun steile trappen en in de Jordaan is weinig plek voor fietsenrekken.

Sinds 1994 is Bike City gevestigd als kleinschalige eenmanszaak, gericht op fiets verhuur- en reparatiebedrijf – annex stalling. De bedrijfsnaam Bike City® is geregistreerd als merknaam voor de gehele Benelux. Er is geen filiaal, er is in Nederland maar één Bike City.

Bike City streeft er naar een milieuvriendelijke onderneming te zijn. Er worden bij voorkeur duurzame artikelen in het assortiment gevoerd, zonder overbodige verpakking. Alle bedrijfsafval, zoals karton, plastic rubber, metalen, batterijen en chemisch afval wordt gescheiden afgevoerd.

Door de angst-pandemie die de horeca en MKB sinds maart 2020 teistert, is het toerisme gereduceerd tot een schim van wat het was. Bike City heeft moeten reorganiseren wat er in resulteerde dat Rob, de eigenaar, als enige overbleef in een florerend bedrijf met een team van 3 / 4 werknemers.

Als last man standing wil ik u graag van dienst zijn. Ik verwacht daarbij wel dat u respecteert dat ik veel kan (maken) maar niet kan toveren en bovendien lange dagen maak. U moet vaak wachten maar uw geduld wordt meestal beloond. Als u ongeduldig bent en geen begrip hebt voor de huidige situatie dan heb ik liever dat u een ander adres zoekt.

Openingstijden

onze dagen: maandag dinsdag vrijdag en zaterdag 

onze tijden: 9.00 – 18.00 u (let op: onze verhuur-balie sluit om 17.30 u)