Bike City bevindt zich in het hart van de Amsterdamse Jordaan, in de kelder van een herbouwd 19e eeuws grachtenpand aan de Bloemgracht. Reeds in 1938 was op dit adres de “Rijwielstalling en Reparatie Inrichting” van ‘ome’ Arie gevestigd, die tot eind 1993 werd voortgezet door zijn zoon ‘ome’ Jan. Fietsen passen natuurlijk nooit in de kleine Jordaanse huizen met hun steile trappen en in de Jordaan is weinig plek voor fietsenrekken.

Sinds 1994 is Bike City gevestigd als kleinschalig, servicegericht fiets verhuur- en reparatiebedrijf annex stalling. De rechtsvorm van Bike City is eenmanszaak de bedrijfsnaam Bike City® is geregistreerd als merknaam voor de gehele Benelux. Er is geen filiaal, er is maar één Bike City.

Bike City streeft er naar een milieuvriendelijke onderneming te zijn. Er worden bij voorkeur duurzame artikelen in het assortiment gevoerd, zonder overbodige verpakking. Alle bedrijfsafval, zoals karton, rubber, metalen, batterijen en chemisch afval wordt gescheiden afgevoerd.

Natuurlijk zijn wij er trots op dat -mede dankzij onze inspanningen – zowel de bezoekers van Amsterdam als buurtbewoners zich op milieu-vriendelijke wijze kunnen (blijven) verplaatsen door onze mooie stad.

Openingstijden

Wij zijn iedere dag geopend

van 9:00 tot 18:00

Verhuur balie open tot 17:30