Bike City bevindt zich in het hart van de Amsterdamse Jordaan, in de kelder van een herbouwd 19e eeuws grachtenpand aan de Bloemgracht. Reeds in 1938 was op dit adres de “Rijwielstalling en Reparatie Inrichting” van ‘ome’ Arie gevestigd, die tot eind 1993 werd voortgezet door zijn zoon ‘ome’ Jan. Fietsen passen natuurlijk nooit in de kleine Jordaanse huizen met hun steile trappen en in de Jordaan is weinig plek voor fietsenrekken.

Sinds 1994 is Bike City gevestigd als kleinschalige eenmanszaak, gericht op fiets verhuur- en reparatiebedrijf – annex stalling. De bedrijfsnaam Bike City® is geregistreerd als merknaam voor de gehele Benelux. Er is geen filiaal, er is in Nederland maar één Bike City.

Bike City streeft er naar een milieuvriendelijke onderneming te zijn. Er worden bij voorkeur duurzame artikelen in het assortiment gevoerd, zonder overbodige verpakking. Alle bedrijfsafval, zoals karton, plastic rubber, metalen, batterijen en chemisch afval wordt gescheiden afgevoerd.

Natuurlijk zijn wij er trots op dat – mede dankzij onze inspanningen – zowel de bezoekers van Amsterdam als buurtbewoners zich op milieu-vriendelijke wijze kunnen (blijven) verplaatsen door onze mooie stad.

Openingstijden

 donderdag tot en met maandag 9.00 – 18.00 u

(let op: onze verhuur-balie sluit om 17.30 u)