Bike City bevindt zich in het hart van de Amsterdamse Jordaan, in de kelder van een herbouwd 19e eeuws grachtenpand aan de Bloemgracht. Reeds in 1938 was op dit adres de “Rijwielstalling en Reparatie Inrichting” van ‘ome’ Arie gevestigd, die tot eind 1993 werd voortgezet door zijn zoon ‘ome’ Jan. Fietsen passen natuurlijk nooit in de kleine Jordaanse huizen met hun steile trappen en in de compacte Jordaan is weinig plek voor fietsenrekken.

Sinds 1994 is Bike City gevestigd als kleinschalige eenmanszaak, gericht op fiets verhuur- en reparatiebedrijf – annex stalling. De bedrijfsnaam Bike City® is geregistreerd als merknaam voor de gehele Benelux. Ook al zijn er veel copy cats die ongevraagd de woordcombinatie Bike City hebben geleend: er is geen filiaal in Nederland, er is maar één Bike City en dat zijn wij.

Bike City streeft er naar een milieuvriendelijke onderneming te zijn. Er worden bij voorkeur duurzame artikelen in het assortiment gevoerd, zonder overbodige verpakking. Alle bedrijfsafval, zoals karton, plastic rubber, metalen, batterijen en chemisch afval wordt gescheiden afgevoerd.

Openingstijden

iedere dag van  9.00 – 18.00 u

(verhuurbalie sluit om 17.30 u)